Question 1 of 40
Read the passage below and then choose the best answer to each question. Answer the questions on the basis of what is stated or implied in
Passage
Enraged by a 1791 excise tax imposed on whiskey by the federal government, farmers in western Pennsylvania orchestrated a series of attacks on government agents. This uprising became known as the Whiskey Rebellion, In 1794, after protesters threatened the home of tax collector General John Neville, President George Washington mobilized an army of militiamen to quell the uprising. Though only about a dozen people were arrested (they were later pardoned), the Whiskey Rebellion demonstrated that the new national government had the willingness and the ability to suppress violent resistance to its laws
The passage indicates that John Neville was
- A. the creator of the whiskey tax
- B. working for the government
- C. pardoned by the government
- D. a friend of George Washington's
Correct Answer & Rationale
Correct Answer: B
John Neville was indeed working for the government, specifically as a tax collector during the Whiskey Rebellion, which highlights his role in enforcing federal tax laws. Option A is incorrect; he did not create the whiskey tax but was involved in its implementation. Option C is misleading, as there is no indication in the passage that he was pardoned by the government. Option D is also wrong; while Neville may have had connections, the passage does not confirm him as a friend of George Washington. Thus, his official capacity as a government worker is the most accurate representation of his role.
John Neville was indeed working for the government, specifically as a tax collector during the Whiskey Rebellion, which highlights his role in enforcing federal tax laws. Option A is incorrect; he did not create the whiskey tax but was involved in its implementation. Option C is misleading, as there is no indication in the passage that he was pardoned by the government. Option D is also wrong; while Neville may have had connections, the passage does not confirm him as a friend of George Washington. Thus, his official capacity as a government worker is the most accurate representation of his role.